Concepte fresh si racoroase

Product Information

A venit vara si odata cu venirea ei, apar si cele mai rotunde si zemoase fructe – pepenii. Un fruct de inspiratie si pentru multe concepte de ambalaj, printre care se numara si Melo, o bautura racoroasa si servita intr-un recipient cu frome rotunde simpatice, ce te conduc imediat cu gandul la ideea de pepene. Se spune ca un design inteligent poate induce o mie de idei si senzatii. Un pepene induce ideea de racoros, zemos, numai bun pentru a stinge setea in zilele toride de vara. Cam acesta a fost si punctul de pornire in crearea conceptului de ambalaj pentru Melo, un suc ce poate fi degustat in trei arome: de menta, lamaie, dar si in forma originala. Ideea principala a conceptului a fost imbinarea formei atractive si distinctive a produsului cu una dintre caracteristicile principale si anume prospetimea si naturaletea continutului.

Un design care se distinge printre celelalte ale produselor concurente si un produs sustenabil din punct de vedere al ambalajului. Materialul din care este realizat recipientul este BPA-free (BPA – este un fel de plastic policarbonat utilizat inca din 1960 pentru producerea sticlelor de plastic in care se imbuteliaza sucuri/apa/alte bauturi carbogazoase, dar si diferite produse alimentare si care in momentul de fata este destul de contriversat, avand in vedere ca poate avea un grad crescut de toxicitate transmit asupra alimentelor si bauturilor).

Conceptul poarta semnatura agentiei Imagemme si a fost catalogat de catre revistele de specialitate in domeniul merceologiei si designului ca fiind o „muza” pentru designerii ce au nevoie de inspiratie in crearea unui recipient atractiv pentru branduri de bauturi racoroase. Printre caracteristicile de baza se numara caracterul ergonomic, stilul minimalist si posibilitatea de a fi transportat usor. Conceptul intuitiv atrage instant consumatorii si le creeaza o stare de potolire a setei inainte de a consuma produsul propriu-zis.

Si daca tot am vorbit asa mult despre pepene, un alt concept extrem de cunoscut este si editia speciala de vara de la Kleenex, sub forma de pachete triunghiulare ce reprezinta intr=un mod cat se poate de natural si fidel diverse felii de fructe. Cu un aspect fresh, aroma produsului este instant recunoscuta, iar designul ambalajului este potrivit in orice camin pe timp de vara.

Articol realizat de Maria Crangasu

468 ad