Originalitatea unui cadou este data si de ambalajul sau

Product Information

Cadourile capata esenta si datorita ambalajului in care sunt prezentate. Asta nu inseamna ca trebuie sa maschezi un cadou mai putin inspirat printr-un ambalaj absolut briliant. Sfatul nostru este sa vii cu ceva inspirat din viata sarbatoritului sau sa te legi de forma cadoului. Cu siguranta va gandi despre tine ca ii esti un prieten adevarat, care ii cunoaste toate bucuriile si tristetiile. De asemenea, un ambalaj pentru un cadou nu trebuie sa fie neaparat o provocare grea. Poate ca cel mai bine este sa te gandesti ca prin ambalaj doar intiezi perioada de teasing, iar mai apoi ii oferi bucuria de ajunge cat mai repede la cadoul mult asteptat.

Desigur, oamenii sunt diferiti, la fel si modul de a desface un cadou. Unii se napustesc cu entuziasm, altii sunt tacticosi si au o placere nebuna de a desface milimetric scotch-ul incapatanat ce s-a lipit prea bine de hartie. Am vrut sa vedem ce idei trasnite de hartie de ambalat exista in fiecare dintre cele patru colturi ale lumii si mai jos o sa-ti prezentam cele mai inspirate modele.

Numele – cel mai personal imprimeu

Cu totii ne inseninam chipul, ba chiar ne si emotionam atunci cand vedem ca cineva drag noua ne-a manufacturat cadoul. Daca nu esti chiar atat de talentat in a fauri extravagante cadouri, poti sa te orientezi catre un ambalaj pe care sa lipesti numele celui sarbatorit. Poti alege diferite materiale pentru a imprima pe ambalaj numele celui pe acre vrei sa-l surprinzi. De exemplu, daca cel sarbatorit este pasionat de muzica poti decupa literele ce-i compun numele dintr-o partitura (poate chiar a unei piese preferate; exista multe aplicatii online care transforma piesele in partituri).

Reciclezi si castigi

Ce castigi? Bineinteles, simpatia celui care primeste cadoul. Ai o harta mai veche pe care nu o mai folosesti, iar cel care primeste cadoul este pasionat de calatorii? I-ai cumparat si o busola sau niste incaltari de hiking ideale pentra a cutreiera lumea in lung si in lat? Impacheteaza-le intr-o harta mai veche si vei avea unu efect maxim de originalitate adaugat cadoului tau. Si ziarelele sau filele unei carti poti fi reciclate utilizate pentru a crea ambalaje de cadou creative si cu mesaje subliminale (pozitive si optimiste, bineinteles).

Feng-shui din ambalaje?

Iti place sa faci multe cadouri de-o data? O idee delicioasa este lansata de cei de la Gift Coutoure, o companie ce comercializeaza hartie pentru ambalat cadouri. Ideea lor se bazeaza pe imaginea unei urias cheeseburger, iar modelele au textura de chifla, chiftea, rosie, salata si cascaval. Arata creativ si in mod sigur cadourile invelite in aceste ambalaje vor fi desfacute primele. In acelasi spriti culinar si care stimuleaza papilele gustative se incadreaza si Fruit Wrapping Paper, un concept semnat Happy F&B.

Acestea exemple intaresc ideea ca originalitatea unui cadou memorabil poate incepe si de la exterior.

Articol realizat de Maria Crangasu

468 ad